Ur Arkviet

Hämtat från matchprogram från 50-talet:

"Signaturen Axon, Sydöstran Sveriges Dagblad: Olofström verkar ha lätt att spela mot Kristianstad och kommer bara Brage i slag i centern bör det gå vägen. Försiktigtvis tippar jag dock oavgjort."

"Fru Lilly Kvist: OIF bör väl kunna ta skadan igen idag, och jag tippar vinst med 3-1."

"Föreståndare K-G Larsson: Roligt att OIF:s lagledning kunnat ordna med en så trevlig match till i dag, då allt skall firas i köpingen Olofström. Hoppas nu att allting slår också, alltså vackert väder med åtföljande publikrekord. Tips: HIF-vinst"

"Landsfiskal Knut Jansmark: Det är hugget som stucket - 3-3."

"Installatör Gunnar Frants: Då jag sett samtliga OIF:s bortamatcher samt det ypperliga spel, som kedjan då presterat, får jag hoppas, att även hemmapubliken kan få se kedjan i sådan aktion i dag. Blir det så är vinsten klar och mitt tips 4-2."

"V. i. Bror Carlsson: Ja, vi får försöka komma som vi brukar med starka och farliga slutminuter, då bör vi vinna med 3-2."

För 90-år sedan:

"OIF skulle spela semifinalmatch mot KA2 i Karlskrona. Två bilar stod till förfogande. Den ena fick 3 punkteringar innan det blev motorstopp innan Sandbäck. Men ena bilen kom fram och de inledde matchen med sju spelare. OIF ledde i paus med 4-0. Men andra halvleken slutade 0-0 då OIF hade fullt lag. Elvan slog helt enkelt vakt om 4-0 ledningen."

"Fotbollsdubbarna spikades fast på sulorna. Men det var dyrt. Man trodde sig ha löst problemet när "Bruket" tillhandahöll någon slags smörja som skulle ge gott fotfäste utan dubbar.
Jo, det var helt riktigt. Men någon match vann OIF inte med sådana skor. Jord och tuvor klibbades fast, och tungsprungna som de var, fastnade spelarna även mer eller mindre."

Uppdaterad: 2009-04-09 09:18
Skribent: Johan Persson